Condamnați la închisoare, opriţi la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației și Petea au identificat și predat autorităților competente doi cetățeni români, căutați de autoritățile din România şi Germania, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie și furt calificat.

În data de 04 mai 2019, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean român, M.D., în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza județului Brașov.

La control, colegii noștri au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile române, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Astfel, bărbatul avea de executat o pedeapsă de cinci ani și trei luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Maramureș, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Tot, sâmbătă, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, F. G., în vârstă de 37 de ani, din județul Suceava.

La verificări, colegii noștri au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile germane. Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare. Astfel, bărbatul avea de ispășit o pedeapsă cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe