Cetățeni din Yemen, Egipt și Algeria reținuți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat și reținut, patru cetățeni de origine asiatică care au încălcat regimul juridic al frontierei de stat, atât la granița cu Ucraina, cât și la cea cu Ungaria.

In data de 24 noiembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliței Orașului Siret.

Astfel, echipa mixtă a depistat pe raza localității Văscăuți, jud Suceava, trei bărbați de origine afro-asiatică.

Persoanele în cauză nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

 În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză au vârste cuprinse între 22 și 28 de ani, iar doi bărbați sunt din Yemen și unul din Egipt.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se vor lua măsurile legale ce se impun, conform procedurilor legale în vigoare.

Tot, in data de 24 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră sătmăreni au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale. Astfel, în jurul orei 13.30, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontierei Petea, județul Satu Mare, la aproximativ 150 meri de linia de frontieră a fost depistată o persoană care încerca să treacă ilegal din România în Ungaria.

Persoana a fost condusă la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, iar din primele verificări colegii noștri au constatat că este vorba despre M. L., în vârstă de 23 de ani, din Algeria, solicitant de azil în România. Acesta a declarat că intenționa să ajungă în Franța, unde are mai multe rude.

În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.  

  • Cetățeni din Yemen, Egipt și Algeria reținuți la frontiera de nord a țării
  • Cetățeni din Yemen, Egipt și Algeria reținuți la frontiera de nord a țării

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe