Cetățean român cercetat pentru contrabandă și țigări în valoare de 34.000 lei confiscate


Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 3.720 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 34.180 lei, pe care un bărbat și o femeie intenționau să le comercializeze pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 17 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.15, lucrătorii noștri au oprit în trafic pentru control, pe raza localității Noroieni, județul Satu Mare, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Franța.

La volanul mașinii se afla cetățeanul roman M.D., în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare, iar în autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări împreună cu șoferul la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.800 de pachete cu ţigări, cu timbru Duty-Free, în valoare de aproximativ 32.800 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activității infracționale.

Totodată, autoturismul în valoare de 24.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Tot ieri, 17 august a.c., în jurul orei 22.55, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană, R.T. în vârstă de 43 de ani, care călătorea în calitate de pasager într-un microbuz marca Mercedes Benz.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale femeii, cantitatea de 920 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Țigările în valoare de 1.380 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional de către Biroul Vamal Siret cu amendă în valoare de 6.000 lei.

  • Cetățean român cercetat pentru contrabandă  și țigări în valoare de 34.000 lei confiscate
  • Cetățean român cercetat pentru contrabandă  și țigări în valoare de 34.000 lei confiscate
  • Cetățean român cercetat pentru contrabandă  și țigări în valoare de 34.000 lei confiscate
  • Cetățean român cercetat pentru contrabandă  și țigări în valoare de 34.000 lei confiscate

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe