Certificat ITP fals, descoperit la ieșirea din țară în PTF Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul PTF Petea efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals în cazul unui cetățean român întrucât a prezentat la controlul de frontieră un certificat ITP fals.

Duminică, 26 martie a.c., în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieșire din România, un cetăţean român în vârstă de 24 de ani, din județul Cluj, la volanul unui autovehicul înmatriculat în România.

La solicitarea colegilor noștri, tânărul a prezentat și certificatul ITP al mijlocului de transport. În urma verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au constatat faptul că este fals, deoarece nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

Drept urmare, polițiștii de frontieră sătmăreni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, urmând ca, la finalul cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe