Bărbat din R. Moldova condamnat la închisoare, oprit la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au reţinut și predat autorităților competente un cetățean moldovean căutat de autoritățile din R. Moldova, pentru săvârșirea infracțiunii de huliganism.

Joi, 16 mai a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean moldovean, I. R., în vârstă de 20 de ani.

La verificări, colegii noștri au constatat că tânărul este căutat de autoritățile din R. Moldova. Pe numele acestuia a fost emis, de către autoritățile din țara sa natală, un mandat european de arestare. Astfel, tânărul avea de ispășit o pedeapsă de cinci ani cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de huliganism.

Drept urmare, persoana în cauză a fost predată unui echipaj operativ din cadrul Serviciului de Investigații Criminale de la IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe