Atestat profesional fals prezentat la ieșirea din țară

Un cetățean ucrainean este cercetat de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, deoarece la ieșirea din țară a prezentat un atestat profesional fals.

Ieri, 7 februarie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de ieșire din România, un cetățean ucrainean în vârstă de 36 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, ambele înmatriculate în Ucraina.

Odată cu pașaportul, cetățeanul în cauză a prezentat şi un atestat de competenţă profesională, aparent emis de autoritățile ucrainene. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestui document, colegii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În cauză, atestatul profesional a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări față de cetățeanul ucrainean sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals conform Codului Penal, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  • Atestat profesional fals prezentat la ieșirea din țară

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe