Articole de vestimentaţie şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la Brodina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de  Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit într-un autoturism condus de un cetăţean român, articole de vestimentaţie şi parfumuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 5.000 lei, au fost confiscate de polițiștii de frontieră.

În data de 20 ianuarie  a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au executat o misiune specifică pe comunicaţia D.J.209G (pe raza comunei Brodina) şi au oprit pentru control un autoturism marca Audi A8, condus de cetăţeanul român Remus H., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Galaţi.

În urma controlului efectuat, lucrătorii noştri au observat în autoturism mai multe articole vestimentare şi parfumuri inscripţionate cu numele unor firme  cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute şi pentru care şoferul nu a putut prezenta  documente legale de provenienţă.

S-a luat măsura conducerii bărbatului şi autoturismului la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea de 77 bucăţi articole vestimentare (pantaloni, tricouri, jachete) şi 23 parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma de 5.000 lei, au fost confiscate de polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma celor constatate,  persoanei în cauză i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, lucrare care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluţionării legale.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe