Aproximativ 31.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord


Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 31.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, iar o femeie din Maramureș este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Ieri, 02.05.2018, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră au descoperit, în zona de frontieră, pe raza localității Rona de Sus, jud. Maramureș, cinci colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră, abandonate.

În continuare s-a luat măsura cercetării și monitorizării zonei, iar la aproximativ 200 de metri distanță de coletele descoperite, în curtea unui imobil de pe raza localității Rona de Sus, într-o anexă tip garaj, au fost observate mai multe colete, ambalate identic cu cele abandonate.

La imobilul respectiv a fost identificată proprietara, Mariana P, în vârstă de 32 de ani, care a predat de bunăvoie coletele descoperite în garajul ei.

Atât coletele descoperite abandonate, cât și cele din garajul femeii, au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.998 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 58.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând, în spate, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit, spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii de frontieră au executat în plan vertical, cu armamentul din dotare, şase focuri de avertisment, conform prevederilor legale, dar nici de această dată persoanele nu s-au supus somațiilor și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul Ucrainei.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar la fața locului au fost descoperite zece de baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Sighetu Marmației, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări, marca Marble, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În ziua de 2 mai a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, îndreptându-se spre două autoturisme, cu intenția de a le încărca în acestea.

În momentul în care persoanele au observat echipajul poliției de frontieră, au abandonat baxurile, s-au urcat în autoturisme şi au demarat în trombă spre localitatea Lupcina, judeţul Suceava.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit nouă colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.980 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Muşeniţa, jud. Suceava, mai multe colete voluminoase care conțineau țigări provenite din contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 6.000 pachete țigări, marca Compliment, de proveniență ucraineană.

În cele trei cazuri, întreaga cantitate de țigări în valoare totală de 303.900 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

  • Aproximativ 31.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Aproximativ 31.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Aproximativ 31.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Aproximativ 31.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Aproximativ 31.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord
  • Aproximativ 31.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe