Aproximativ 20 kg de tutun, descoperite ascunse într-un microbuz

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au descoperit, în compartimentul marfă al unui microbuz, ascunse în bagaje, mai multe pungi, ce conțineau aproximativ 20 kg tutun pentru fumat, netimbrate sau timbrate necorespunzător.

Sâmbătă, 22 februarie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, cetățeanul român C.A., în vârstă de 22 de ani, din județul Maramureș. Acesta conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Marea Britanie.

În cadrul controlului de frontieră, la verificarea compartimentului de marfă al microbuzului, colegii noștri au descoperit, ascunse în bagaje, mai multe pungi din plastic, acoperite cu folie de staniol, care conțineau tutun vrac, pentru fumat, pungile nefiind timbrate sau marcate corespunzător.

În total, pachetele conțineau 19,96 kg tutun, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializare a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege. 

  • Aproximativ 20 kg de tutun, descoperite ascunse într-un microbuz
  • Aproximativ 20 kg de tutun, descoperite ascunse într-un microbuz
  • Aproximativ 20 kg de tutun, descoperite ascunse într-un microbuz

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe