Aproximativ 11.000 pachete cu țigări decoperite într-o mașină

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat în trafic un cetățean român în mașina căruia se aflau aproximativ 11.000 pachete de țigări provenite din magazine de tip duty free. Marfa a fost confiscate, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor. Șoferul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Azi, 11 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul STPF Suceava au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 08.30, colegii moștri au oprit în traffic, în zona de centură a localității Rădăuți, un autoturism marca Mercedes - Benz, înmatriculat în România.

La volanul mașinii se afla un cetățean român în vârsta de 48 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava. S-a procedat la efectuarea unui controlul amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite, disimulate după cutii cu încălțăminte, mai multe colete cu țigări. Polițiștii de frontieră au condus autoturismul și pe șoferul acestuia la sediul instituției pentru continuarea verificărilor.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 10.960 de pachete țigări cu timbru duty-free, în valoare de aproximativ 129.000 de lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicatã în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării verificărilor.

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângã Judecătoria Rădăuți.

  • Aproximativ 11.000 pachete cu țigări decoperite într-o mașină
  • Aproximativ 11.000 pachete cu țigări decoperite într-o mașină
  • Aproximativ 11.000 pachete cu țigări decoperite într-o mașină
  • Aproximativ 11.000 pachete cu țigări decoperite într-o mașină

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe