Aproximativ 10.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, cantitatea de 9.697 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 113.500  lei.

În data de 16 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, lucrătorii noştri au identificat în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Straja, un autoturism abandonat, care era încărcat cu țigări de contrabandă.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport la sediul instituției, unde în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 7.727  pachete țigări.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că autoturismul în cauză are numere false de înmatriculare.

Ţigările în valoare de 90.406 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizată la sediul instituției.

În cauză se efectuează cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autoturism cu număr fals de înmatriculare, iar în continuare se fac verificări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Și la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în data de 16.06.2021, în jurul orei 12.40, un echipaj al poliției de frontieră a observat  pe direcția localității Costileva, județul Suceava, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

In cel mai scurt timp, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite 2 colete cu țigări.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.970 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 23.049 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalul cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  • Aproximativ 10.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord
  • Aproximativ 10.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord
  • Aproximativ 10.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord
  • Aproximativ 10.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord
  • Aproximativ 10.000 pachete cu țigări confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe