95 de butelii cu freon transportate în baza unei facturi false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au descoperit şi confiscat 95 de butelii cu substanță refrigerantă, pe care un cetățean ucrainean a încercat să le tranziteze peste frontieră în baza unei facturi false.

Duminică, 21 iulie a.c., în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean ucrainean, care conducea o autoutilară înmatriculată în Portugalia.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, descoperind în compartimentul de marfă 95 recipiente cu agent refrigerant (freon), pentru care șoferul a prezentat o factură falsă.

Recipientele cu freon, în valoare totală de peste 104.000 leii, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Conducătorului auto i-a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.500 lei.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe