46.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord


În urma unor acțiuni desfășurate în cadrul Planului de Acțiune „Contrabanda 2017”, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele două zile, aproximativ 46.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică la suma de 517.100 lei.

În ultimele 48 de ore, la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmației s-au desfășurat, în apropierea frontierei cu Ucraina, în cadrul Planului de Acțiune Contrabanda 2017, mai multe misiuni pentru combaterea traficului cu țigări.

Astfel, în data de 21 iunie a.c., în jurul orei 19.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a depistat, în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece nu s-au oprit, a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Pe timpul acțiunii a fost reținută o persoană, cetățean ucrainean C.O., de 24 ani, bărbatul fiind imobilizat după ce a încercat să lovească un polițist de frontieră cu cotul, în speranța că va reuși să scape.

În zona reținerii, polițiștii de frontieră au descoperit 26 de colete ce conțineau 15.489 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 182.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a cazului.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă, trecere ilegală a frontierei de stat și lovire, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Pe timpul acțiunilor polițiștii de frontieră au beneficiat de sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

Câteva ore mai târziu, un echipaj din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, format dintr-un polițist de frontieră și un jandarm, a observat pe malul râului Tisa trei persoane și mai multe colete cu țigări.

Polițiștii de frontieră au procedat la reținerea acestora și, deoarece nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment, bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile vecine despre eveniment, iar la fața locului au fost descoperite șase colete care conțineau cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 35.100 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În cadrul acelorași acțiuni în zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmației, lucrătorii noștri au mai descoperit și confiscat 27.010 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 300.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

  • 46.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord
  • 46.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord
  • 46.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord
  • 46.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord
  • 46.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe