Focuri de armă și aproximativ 35.000 de pachete cu ţigări de contrabandă confiscate la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, în urma unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, un autoturism de teren în care se aflau aproximativ 9.000 de  pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană. Soferul nu s-a supus somatiilor legale, polițiștii de frontieră fiind nevoiți să folosească armamentul din dotare în condițiile legii. O acțiune similara s-a desfășurat în cursul zilei de ieri la SPF Sarasău-județul Maramureș, în cadrul căreia polițiștii de frontieră au depistat aproximativ 24.000 de pachete cu țigări de contrabandă, iar în urma cooperării cu autoritățile de frontieră ucrainene a fost reținut un cetățean ucrainean implicat in contrabandă.

În data de 22 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune în comun cu autoritățile de frontieră ucrainene pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 3.00, polițiștii de frontieră au identificat pe un drum forestier, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Lupcina, jud. Suceava.

Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment în care șoferul autoturismului a continuat deplasarea în viteză cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

Imediat, poliţiştii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar persoana în cauză nu s-a supus, fapt pentru care au fost trase, conform prevederilor legale, 11 focuri de avertisment în plan vertical, precum și spre pneurile mașinii.

La scurt timp, șoferul a sărit din autoturismul aflat încă în mers și a fugit înspre interiorul localității. Imediat polițiștii de frontieră au desfășurat activități pentru identificarea bărbatului, respectiv în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.  

În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau 15 colete cu ţigări de contrabandă, fapt pentru care au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 106.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități  infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun .

Reamintim că, o acțiune similara s-a desfășurat în noaptea de 20/21 septembrie a.c., în zona de competentă a Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău-județul Maramureș, în urma căreia polițiștii de frontieră au depistat într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care conțineau aproximativ 24.000 de pachete cu țigări de contrabandă, iar în urma cooperării cu autoritățile de frontieră ucrainene a fost reținut un cetățean ucrainean implicat în activitatea de contrabandă.

 

         

  •  Focuri de armă și aproximativ 35.000 de pachete cu ţigări de contrabandă  confiscate la frontiera cu Ucraina
  •  Focuri de armă și aproximativ 35.000 de pachete cu ţigări de contrabandă  confiscate la frontiera cu Ucraina
  •  Focuri de armă și aproximativ 35.000 de pachete cu ţigări de contrabandă  confiscate la frontiera cu Ucraina
  •  Focuri de armă și aproximativ 35.000 de pachete cu ţigări de contrabandă  confiscate la frontiera cu Ucraina

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe