S-a semnat proiectul Reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontiera RO-UA

Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontieră Sighetu Marmației derulează proiectul REUP – Reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontiera RO-UA”, Nr. 1HARD/4.3/11.

Acesta este finanțat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 care este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program cu un buget de 2,340,566.23 euro.    

Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontieră RO-UA, acesta integrează idei, priorități și acțiuni ale autorităților de frontieră, fiind identificate soluții care vor îmbunătăți activitatea poliției de frontieră și vor contribui la prevenirea infracțiunilor transfrontaliere.

Proiectul are doi parteneri, I.T.P.F. Sighetu Marmației (lider de proiect) și Detașamentul de Grăniceri Cernăuți (beneficiarul nr. 1) și se va desfășura în perioada 26.03.2021 – 25.03.2023, cu o durată de implementare de 24 de luni.    

În cadrul acestuia vor fi reabilitate și modernizate Sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vicov precum și Sediul Sectorului Cheprepivka, din cadrul Detașamentului de Grăniceri Cernăuți, Ucraina.

Proiectul are următoarele obiective specifice:

  • Îmbunătățirea eficienței activităților operaționale comune care răspund prevenirii și combaterii infracțiunilor transfrontaliere;
  • Îmbunătățirea condițiilor de muncă prin reabilitarea sediilor poliție de frontieră din Vicov și Sectorului Cheprepivka
  • Creșterea nivelului de încredere al cetățenilor în structurile poliției de frontieră, prin crearea unei imagini instituționale moderne, flexibile și eficiente, conform standardelor europene

În cadrul proiectului 270 de polițiști de frontieră vor participa la întâlniri operaționale comune și 5.000 de cetățeni din zona Vicovu de Sus și Cheprepivka vor fi informați despre activitățile comune româno și ucrainene desfășurate în domeniul prevenirii și combaterii infracțiunilor transfrontaliere.

Valoarea totală a proiectului care face obiectul finanţării nerambursabile este 2.340.566,23 euro, din care: 1.300.000 euro reprezintă contribuția UE și 1.040.566,23 euro este cofinanțarea beneficiarului.

  • S-a semnat proiectul ,,Reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontieră RO-UA”.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe