Şapte cetățeni din Egipt, Siria și Maroc, depistaţi la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au depistat şapte cetăţeni din Siria, Egipt și Maroc, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 16.02.2020, în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, şapte persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cei șapte cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din trei cetăţeni din Egipt, trei cetăţeni din Siria şi un cetăţean din Maroc, patru bărbaţi și trei minori. Adulții au vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, iar minorii au toţi 16 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe