Autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie și Italia, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Naidăș – județul Caraș - Severin și din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Foeni – județul Timiș au depistat, la controlul de frontieră, doi cetățeni români, care conduceau două autoturisme, semnalate ca fiind căutate de autorităţile din Marea Britanie, respectiv Italia. 

În data de 25.06.2019, ora 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăș  judetul Caraș - Severin, s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, cetățeanul român, L.R.,  în vârstă de 36 de ani,  la volanul unui autoturism marca Nissan.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Bărbatul a declarat că a cumpărat  autoturismul de la o persoană necunoscută, contra sumei de 7000 euro, necunoscând faptul că acesta este căutat în străinătate.

Câteva ore mai târziu, la ora 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni  judetul Timiș, s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, o persoană de sex masculin, P.B.,  în vârstă de 33 de ani,  la volanul unui autoturism marca BMW.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare din luna aprilie 2019, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Bărbatul  a declarat că a cumpărat  autoturismul din Timișoara, plătind suma de 4500 euro, necunoscând faptul că acesta este căutat în străinătate.

 Drept urmare, autoturismele în valoare totală de aproximativ 11.500 de euro au fost indisponibilizate la sediul Sectorului  Poliţiei de Frontieră Naidăș, respectiv la sediul Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate măsurile legale.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

  • Autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie și Italia, confiscate de poliţiştii de frontieră
  • Autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie și Italia, confiscate de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe