Un nou permis de conducere polonez fals, descoperit la Oancea, la trecerea frontierei, în decurs de câteva zile

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit un permis de conducere cu caracteristicile unui document polonez, care s-a dovedit a fi fals, pe care un bărbat, șofer al unui autoturism, l-a prezentat la controlul de frontieră.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de ieșire din țară, la volanul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania, un bărbat cu dublă cetățenie, a statelor Republica Bulgaria și Republica Moldova, în vârstă de 47 de ani.

Acesta a prezentat la control, un permis de conducere, pentru categoriile B, B1, C și C1, cu fotografia și datele sale de identitate, având caracteristici specifice celor eliberate de către autoritățile din Polonia.

Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care polițiștii de frontieră au stabilit faptul că permisul de conducere în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Tânărul a declarat că a obținut permisul de conducere polonez, prin intermediul unei școli de șoferi din Polonia, plătind pentru acesta suma de 350 de Euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe