Transportul de documente false se sancționează penal

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit ascunse asupra unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova trei documente false ce urmau să ajungă în Italia.

În data de 20 martie a.c., în jurul orei 20.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând autoturismul propriu,  un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, în vârstă de 24 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse într-o cutie, în două plicuri, două cărți de identitate similare celor emise de autoritățile române și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, având  imprimate date și fotografii ale altor persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetățean din Republica Moldova, în Chișinău, care l-a rugat să transporte documentele în Italia, la San Remo, și să le predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, dar care urma să-l contacteze telefonic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

  • Transportul de documente false se sancționează penal

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe