Trafic ilegal de motorină depistat la controlul de frontieră

 

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunsă într-o cisterna destinată transportului aditivilor, cantitatea de 470 de litri de motorină pe care un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova încerca s-o introducă ilegal în ţară.

În ziua de 30 septembrie a.c, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară,  B.S., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 46 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un cap-tractor şi o cisternă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

 În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunsă şi nedeclarată, în cisterna destinată transportului aditivilor, cantitatea de 470 de litri de lichid inflamabil, uşor gălbui, cu miros perceptibil, specific de motorină.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile în valoare totală de 2.820 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

  • Trafic ilegal de motorină depistat la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe