Țigări de contrabandă, în loc de combustibil


Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 107.960 ţigarete de provenienţă R. Moldova, pe care un cetățean român a încercat să le introducă în ţară, ascunse în rezervorul de motorină al autocamionului pe care îl conducea.

În ziua de 09 mai  a.c, în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român Dumitru S., în vârstă de 32 de ani, conducând un autocamion marca Man, înmatriculat în R. Moldova. La controlul de frontieră, șoferul a declarat că autocamionul nu este încărcat cu marfă și intenţionează să se deplaseze din R. Moldova în Bulgaria.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră si lucrători vamali a descoperit ascunsă într-un spaţiu special amenajat, realizat prin modificarea (sudarea) rezervorului de motorină, cantitatea de totală de  107.960 ţigarete (5.398 pachete), diferite mărci, de proveniență R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 24.830 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei, precum și indisponibilizarea autocamionului, în valoare de 50.600 lei, în vederea confiscării.

  • Țigări de contrabandă, în loc de combustibil
  • Țigări de contrabandă, în loc de combustibil
  • Țigări de contrabandă, în loc de combustibil
  • Țigări de contrabandă, în loc de combustibil
  • Țigări de contrabandă, în loc de combustibil

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe