Ţigări de contrabandă ascunse în cutiile destinate acumulatorilor vagoanelor unui tren


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit peste 3.500 pachete de ţigarete, ascunse în cutiile destinate acumulatorilor vagoanelor unui tren, ce urma să intre în România din Republica Moldova.

În data de 22 iulie a.c., în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, pe sensul de intrare în România, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca electrician al trenului accelerat, care circula pe relaţia Chişinău – Iaşi - București, L.V., cu cetățenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 38 de ani.

La controlul de frontieră efectuat asupra vagonului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse și nedeclarate, în cutiile destinate acumulatorilor şi panourilor de siguranţă, mai multe pachete cu ţigări de contrabandă. În urma inventarierii bunurilor descoperite a rezultat cantitatea totală de 71.160 de țigarete (3.558 pachete).

Conform prevederilor legale a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 41.985 de lei, în vederea confiscării, și sancționarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 10.000 lei.

  • Ţigări de contrabandă ascunse în cutiile destinate acumulatorilor vagoanelor unui tren
  • Ţigări de contrabandă ascunse în cutiile destinate acumulatorilor vagoanelor unui tren
  • Ţigări de contrabandă ascunse în cutiile destinate acumulatorilor vagoanelor unui tren

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe