Șofer depistat la controlul de frontieră cu permis de conducere necorespunzător

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetățean R. Moldova care a săvârșit o infracțiune la regimul juridic al circulației rutiere.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui ansamblu de vehicule format din autoturismul marca Audi şi o platformă pe care se afla un alt autoturism marca Audi, C.N., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că pentru a conduce ansamblului de vehicule în cauză este necesară categoria „BE”, pe care şoferul nu o deține.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă că permisul de conducere valabil deţinut nu ii dădea dreptul să conducă ansamblul de vehicule.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

  • Șofer depistat la controlul de frontieră cu permis de conducere necorespunzător

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe