Poliță de asigurare obligatorie falsă, descoperită cu ajutorul aplicației eDAC

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oancea efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a prezentat la control, pentru autoturismul condus, o poliță de asigurare obligatorie falsă.

În data de 03 mai a.c., în jurul orei 10.00, un echipaj polițienesc din cadrul  Sectorului Poliției de Frontieră Oancea - I.T.P.F. Iași, a oprit în trafic pe DN26, pe raza localității Rogojeni, un cetățean român, în vârstă de 53 de ani, care conducea un autoturism, înmatriculat în România.

Bărbatul a prezentat la control documentele solicitate printre care şi polița de asigurare obligatorie RCA pentru autoturismul deținut. În urma verificărilor efectuate în aplicația eDAC s-a constatat că există o alertă introdusă, conform căreia autoturismul nu are asigurare valabilă la momentul verificării. Polița prezentată a fost ridicată pe bază de dovadă, existând suspiciunea rezonabilă că reprezintă un fals.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

  • Poliță de asigurare obligatorie falsă, descoperită cu ajutorul aplicației eDAC

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe