Peste 115.500 de țigarete ridicate cu ocazia unor percheziții desfășurate pe raza municipiului Bârlad

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au identificat și destructurat o rețea care desfășura activități din sfera contrabandei cu produse din tutun pe raza județului Vaslui.

 

În urma activităţilor informativ-operative specifice desfășurate de polițiștii de frontieră judiciari din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași,   s-a stabilit că mai multe persoane, cetățeni români și moldoveni, au ca pricipală preocupare contrabanda cu țigări pe raza județului Vaslui.

Astfel, în data de 04 iunie a.c., polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au efectuat două percheziții domiciliare în municipiul Bârlad, fiind pus în aplicare un mandat de aducere la audieri a unui cetățean român, în vârstă de 50 de ani.

În urma percheziţiilor desfășurate, au fost descoperite în cele două locații şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 115.600 țigarete, fără timbru de acciză, provenite din acte de contrabandă, în valoare de 144.500 de lei.

În urma documentării activităților infracționale ale persoanelor, s-a stabilit că țigaretele de contrabandă erau aduse în țară în cantități mici, ascunse în diverse mijloace de transport de către cetățeni moldoveni. Cetățeanul român identificat desfășura activități de colectare, transport, depozitare și vânzare a acestora în piețele din județul Vaslui, cunoscând că țigaretele provin din contrabandă și obținând astfel, ilicit, mari beneficii financiare.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările continuă, în vederea identificării cu exactitate a tuturor persoanelor implicate şi stabilirii împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele.

  • Peste 115.500 de țigarete ridicate cu ocazia unor percheziții desfășurate pe raza municipiului Bârlad
  • Peste 115.500 de țigarete ridicate cu ocazia unor percheziții desfășurate pe raza municipiului Bârlad
  • Peste 115.500 de țigarete ridicate cu ocazia unor percheziții desfășurate pe raza municipiului Bârlad

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe