Permis fals prezentat la control de un şofer aflat sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deşi era în stare avansată de ebrietate. La controlul de frontieră, acesta a prezentat un permis de conducere ucrainean, fals.

În data de 14 mai a.c., în jurul orei 14.30 a.c, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora I.T.P.F. Iaşi au oprit în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Chiperești, comuna Țuțora, un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român N.A.M., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza județului Iaşi.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, fapt pentru care a fost condus la sediul Serviciului Rutier Iaşi, în vederea testării cu aparatul etilotest. Rezultatul testării bărbatului a fost de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a fost condus la Institutul de Medicină Legală, din municipiul Iaşi.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, care avea însemnele autorităților din Ucraina şi pe care l-a prezentat la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că permisul de conducere în cauză este fals, iar bărbatul nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că, în cursul zilei a servit câteva pahare de alcool. În ceea ce priveşte permisul de conducere fals, acesta a adăugat că l-a  obţinut, în schimbul sumei de 2.000 de euro, de la o cunostinţă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă  permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, precum și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

  • Permis fals prezentat la control de un şofer aflat sub influența băuturilor alcoolice

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe