Permis de conducere fals procurat cu ajutorul mamei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un permis de conducere, similar celor eliberate de către autorităţile din Ucraina, document fals prezentat la control de un cetățean ucrainean.

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 26 de ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, bărbatul a prezentat un permis de conducere similar celor eliberate de către autorităţile din Ucraina.

Colegii noştri au efectuat verificări specifice, în urma cărora s-a stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate tânărul a declarat că a pierdut permisul de conducere şi mama sa i-a procurat documentul prezentat la control prin intermediul unui cetățean din Kiev.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

  • Permis de conducere fals procurat cu ajutorul mamei

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe