Permis de conducere fals descoperit de polițiștii de frontieră vasluieni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa  efectuează cercetări cu privire la o tânără, cu cetățenie română şi Republica Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control,  M.T., cu cetățenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 36 de ani,  conducând un autoturism marca Volkswagen.

La controlul de frontieră, femeia a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Republica Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, M.T. a declarat că a urmat cursurile unei școali de șoferi din Republica Moldova, dar deoarece nu a mai avut răbdare să obţină legal permisul de conducere, a procurat documentul prezentat la control, de la o persoană ale cărei date nu le cunoaşte plătind suma de 350 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Permis de conducere fals descoperit de polițiștii de frontieră vasluieni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe