Lucrări penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, întocmite de poliţiştii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări pe numele a patru persoane care au încălcat prevederile legale prevăzute pe linia regimului circulației rutiere. 

*În data de 19 februarie a.c., în jurul orei 11.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră BivolariI.T.P.F. Iaşi au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Zaboloteni, un tractor marca UTB 650, ce avea ataşată o remorcă, fără număr de înmatriculare sau înregistrare, condus de cetăţeanul român C.A. în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că tractorul şi remorca nu sunt înregistrate sau înmatriculate. Totodată, colegii au stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea unui autovehicul neînmatriculat, tractarea unei remorci neînmaticulate sau neînregistrate şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Pe timpul cercetărilor poliţiştii de frontieră au constatat că proprietarul utilajului agricol este cetăţeanul român I.O., în vârstă de 51 de ani. În cazul lui I.O. efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

* În data de 19 februarie a.c., în jurul orei 08.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România,  o femeie din Republica Moldova,  C.I., în vârstă de 41 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Lituania.

Întrucât la controlul de frontieră femeia nu a putut prezenta permisul de conducere, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că aceasta nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate femeia a declarat faptul că a urmat cursurile unei școli de șoferi din Republica Moldova, urmând a fi programată pentru examinarea practică.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

* În data de 19 februarie a.c., în jurul orei 15.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora I.T.P.F. Iaşi au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Ţuţora, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, condus de cetățeanul român G.D., în vârstă de 55 de ani, domiciliat pe raza județului Iaşi.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condus la sediul Serviciului Poliției Rutiere Iaşi, în vederea testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

  • Lucrări penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, întocmite de poliţiştii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe