La volan sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier au depistat la controlul de frontieră, un bărbat care conducea un autoturism, deși era în stare de ebrietate.  

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier  - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, cetățeanul R. Moldova G.S., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galați, în vederea testării cu aparatul etilotest. Rezultatul testării bărbatului a fost de 0,83 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

 În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe