La volan cu un permis de conducere nerecunoscut de statul român

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie Republica Moldova, care a prezentat la control un permis de conducere nerecunoscut de statul român.

În data de 18 februarie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 27 de ani,  la volanul unui  autoturism, înmatriculat în Republica Moldova.

Bărbatul a prezentat la control un permis de conducere eliberat de autorităţile din regiunea Transnistria, având imprimate datele și fotografia sa, document ce nu este recunoscut de statul român. S-au efectuat verificări în comun cu autoritățile din Republica Moldova în urma cărora a rezultat faptul că barbatul nu deține permis de conducere valabil moldovenesc.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că nu cunoştea că un astfel de document nu este recunoscut de statul român și că în Republica Moldova poate circula fără probleme cu acest tip de document.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are drept de a conduce, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care vor fi impuse.

 

  • La volan cu un permis de conducere nerecunoscut de statul român

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe