Infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere, descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la doi bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul juridic al circulației rutiere în zona de competență.

* La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești - I.T.P.F. Iași, pe timpul unei misiuni specifice, au oprit în localitatea de frontieră Frumușița – jud. Galați, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în România, care era condus de gălățeanul R.A., în vârstă de 34 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto nu a prezentat permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat, ca urmare a săvârşirii unei abateri la regimul circulaţiei rutiere.

* Polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector au oprit în trafic, pe comunicația D.N. 26, pe raza localității de frontieră Măstăcani – jud. Galați, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, condus de gălățeanul P.M, în vârstă de 35 de ani.

Pe timpul efectuării controlului, poliţiştii de frontieră au sesizat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică.

Acesta a fost condus la sediul Poliției Orașului Târgu Bujor pentru a fi testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,79 mg/l în aerul expirat. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, s-a procedat la conducerea persoanei în cauză la Spitalul orăşenesc Târgu Bujor, în vederea prelevării probelor biologice pentru stabilirea concentraţiei de alcool în sânge.

În primul caz, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, iar în cel de-al doilea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe