Infracțiuni la regimul circulației rutiere depistate de polițiștii de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, care s-a dovedit a fi fals și un altul care conducea un ansamblu de vehicule deşi permisul de conducere valabil deţinut, nu îi dădea dreptul.

*În data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 01.45, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi, a oprit pentru control, la intersecția  D.N. 26D cu D.J. 253, în localitatea de frontieră Băleni, județul Galați, un autovehicul marca Ford Tranzit, înmatriculat în Marea Britanie, condus de gălățeanul D.C., în vârstă de 47 de ani. Bărbatul a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din R. Moldova, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. În urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noștri au constatat că D.C. nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

 

* Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiași sector, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Băleni, județul Galați, un ansamblu de vehicule, format dintr-o autoutilitară și o remorcă, condus de P.F., cetățean român, în vârstă de 32 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile „AM, B1, B”, iar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză îi este necesară categoria „E”.

 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în primul caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals iar în cel de-al doilea caz, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Infracțiuni la regimul circulației rutiere depistate de polițiștii de frontieră
  • Infracțiuni la regimul circulației rutiere depistate de polițiștii de frontieră
  • Infracțiuni la regimul circulației rutiere depistate de polițiștii de frontieră
  • Infracțiuni la regimul circulației rutiere depistate de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe