Infracțiuni la regimul circulației rutiere depistate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați - rutier efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean bulgar care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Bulgaria, care s-a dovedit a fi fals și a unui cetățean român care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul.

În data de 12 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, la volanul unui autoturism marca BMW, cetățeanul bulgar S.V., în vârstă de 33 de ani. Bărbatul a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Bulgaria, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

În urma verificărilor specifice efectuate, colegii noștri au constatat că  S.V.  nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul român, C.D., în vârstă de 54 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o camionetă marca Ford şi o remorcă.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în primul caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, iar în cel de-al doilea caz, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Infracțiuni la regimul circulației rutiere depistate de polițiștii de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe