Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiștii de frontieră gălățeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări pe numele a doi bărbați care au încălcat prevederile legale prevăzute pe linia regimului circulației rutiere.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Măstăcani,  județul Galați, un ansamblu rutier format dintr-un autovehicul marca Ford Tranzit, înmatriculat în  România și o remorcă înmatriculată în R. Moldova,  condus de C.A., cu dublă cetățenie (română și R. Moldova), în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul rutier respectiv.

Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul aceluiași sector a oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Ijdileni, județul Galați, un autovehicul marca Mercedes Benz, care avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc.  Autoturismul era condus de cetățeanul român, V.L., în vârstă de 28 de ani. 

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că  autovehiculul în cauză nu figurează ca fiind înmatriculat iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare pe care acesta le avea aplicate au fost atribuite în anul 2018 unui alt autoturism.

În primul caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, iar în al doilea caz, se  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

  • Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiștii de frontieră gălățeni
  • Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiștii de frontieră gălățeni
  • Infracțiuni la regimul circulației rutiere, constatate de polițiștii de frontieră gălățeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe