Infracțiuni de braconaj piscicol constatate de polițiștii de frontieră gălăţeni

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au constatat mai multe infracțiuni de braconaj piscicol și au reținut în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de 4.000 de lei.

În data de 03 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi I.T.P.F. Iaşi pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice cu ambarcaţia din dotare, au observat în zona Mm77, într-o barcă, două persoane care desfăşurau activităţi de pescuit cu ajutorul unei plase, iar pe malul drept al fluviului Dunărea un atelaj hipo în care erau mai multe persoane.

La vederea colegilor noştri, cele două persoane au aruncat plasă în apă, au abandonat barca şi au încercat să fugă spre mal cu intenţia de a se îndrepta spre atelajul hipo.

La somaţia verbală regulamentară efectuată, persoanele au încercat să fugă, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

A fost reţinută una dintre cele două persoane, identificată ca fiind cetăţeanul român G.C., în vârstă de 35 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.

Ca urmare a celor constatate au fost ridicate barca în valoare de 2.000 de lei și uneltele de pescuit în valoare de 2.000 de lei.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiunipescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice şi producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârstelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial. Colegii noștri efectuează cercetări pentru stabilirea întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe