Fără permis de conducere, în stare avansată de ebrietate, conducând un moped neînmatriculat

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au depistat, în trafic, un cetăţean român care conducea un moped, deşi era în stare avansată de ebrietate. La controlul de frontieră, colegii noştri au stabilit faptul că mijlocul de transport nu este înregistrat, iar bărbatul nu deţine permis de conducere.

În data de 22 mai a.c., în jurul orei 22.20, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari I.T.P.F. Iaşi au oprit în trafic pentru control, pe raza localității de frontieră Bădărăi, un moped marca Loncin, condus de cetățeanul român C.C., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza județului Iaşi.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, fapt pentru care a fost condus la sediul Serviciului Rutier Iaşi, în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul acesteia fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi.

Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că mijlocul de transport nu este înregistrat, iar bărbatul nu deţine permis de conducere.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat mopedul de la o cunoştinţă, în schimbul sumei de 300 de lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, punere în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, precum şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoană care nu posedă permis de conducere.

  • Fără permis de conducere, în stare avansată de ebrietate, conducând un moped neînmatriculat
  • Fără permis de conducere, în stare avansată de ebrietate, conducând un moped neînmatriculat

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe