Dosare penale la regimul circulației rutiere întocmite de polițiștii de frontieră gălățeni

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați  efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals și un altul care a fost depistat în trafic la volanul unui autovehicul, a cărui autorizație de circulație provizorie nu mai era valabilă.

* În data de 18 februarie a.c., în jurul orei 09.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi – I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pentru control, pe D.J. 251, la ieșire din municipiul Galați, un autoturism marca Opel Zafira, care avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc. Autoturismul era condus de cetățeanul român D.I., în vârstă de 42 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că autorizația de circulație provizorie eliberată pentru autoturismul în cauză nu mai era valabilă.

* Câteva ore mai târziu un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul aceluiași sector a oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Șivița, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de cetățeanul român M.I., în vârstă de 33 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoria "B". Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total și că M.I. nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

În primul caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, iar în cel de-al doilea caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

  • Dosare penale la regimul circulației rutiere întocmite de polițiștii de frontieră gălățeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe