Doi cetăţeni români cercetaţi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni români, care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Frumușița au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 18 ani, respectiv 27 de ani, domiciliați pe raza județului Galați.

La solicitarea documentelor pentru control, tânărul în vârstă de 18 ani, aflat la volan, nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice, în urma cărora au constatat că acesta nu deține permis de conducere, iar autoturismul aparține pasagerului, bărbatul în vârstă de 27 de ani.

Cu privire la cele constatate, proprietarul autoturismului în cauză a declarat că a consumat băuturi alcoolice și din acest motiv i l-a încredințat prietenului său  să-l conducă, deși cunoștea faptul că acesta nu deține permis de conducere.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

  • Doi cetăţeni români cercetaţi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe