Documente şi bancnote false, descoperite la P.T.F. Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat un cetăţean din Republica Moldova care deţinea două bancnote de câte 100 de euro, o carte de identitate și un permis de conducere, toate false.

În data de 17 ianuarie, în jurul orei 19.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi, pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul din Republica Moldova Ioan C., în vârstă de 23 ani, pasager într-un autocar înmatriculat în România, care efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova - Franţa.

Deoarece poliţistul de frontieră a avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente ori înscrisuri false sau falsificate, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care s-au descoperit o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, precum şi 2 bancnote de 100 de euro, toate prezentând suspiciuni de falsificare.

În urma verificărilor specifice efectuate cu aparatura din dotare, a reieşit că nici documentele şi nici bancnotele nu prezintă elementele de siguranţă ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că intenţiona să se folosească de documentele false pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă pe teritoriul Franţei. Pentru atingerea scopului propus, acesta a procurat documentele de la un conaţional, plătind suma de 400 de euro. Cu privire la bancnote, Ioan C. a adăugat că a intrat în posesia lor în urma vânzării unui autoturism, în luna decembrie a anului trecut şi, deşi şi-a dat seama că sunt false, s-a hotărât să le păstreze.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale şi falsificarea de monede.

  • Documente şi bancnote false, descoperite la P.T.F. Sculeni
  • Documente şi bancnote false, descoperite la P.T.F. Sculeni
  • Documente şi bancnote false, descoperite la P.T.F. Sculeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe