Documente româneşti false, descoperite la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră de pe raza judeţului Iaşi au descoperit, ascunse asupra unor cetăţeni, trei cărţi de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, documente ce s-au dovedit a fi false şi ce urmau să fie folosite în Italia şi Belgiei.

*În ziua de 14 martie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri în două autovehicule marca Mercedes, ambele înmatriculete în Republica Moldova, cetățenii din R. Moldova N.C. şi A.B., în vârstă de 27, respectiv 22 de ani.

Existând suspiciuni că bărbaţii ar deţine documente false sau falsificate, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite şi au fost descoperite în bagajele personale ale celor doi, două cărţi de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, care nu indeplineau condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au procurat documentele de la conaționali, plătind fiecare suma de 200 de euro și intenţionau să le folosească în Italia, pentru a ocupa mai ușor locuri de muncă.

 

* În ziua de 15 martie a.c., în jurul orei 05.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul ucrainean V. L., în vârstă de 27 de ani, călătorind ca pasager şi intenţionând să se îmbarce pe o cursă aeriană cu destinaţia Bruxelles.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit asupra persoanei în cauză o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul este fals. 

Tânărul a declarat că a primit cadou documentul de la un prieten, intenţionând să îl folosească pe teritoriul Belgiei, în vederea obţinerii unui loc de muncă.

 În cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

  • Documente româneşti false, descoperite la controlul de frontieră
  • Documente româneşti false, descoperite la controlul de frontieră
  • Documente româneşti false, descoperite la controlul de frontieră
  • Documente româneşti false, descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe