Documente false, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit, ascunse, mai multe cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, care s-au dovedit a fi false.

 La sfarșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Republica Moldova, cetățeanul moldovean S.O. în vârstă de 43 de ani.

La controlul de frontieră, colegii noștri au descoperit, asupra acestuia, o carte de identitate cu însemnele autorităților române. În urma verificării documentului, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este fals.

Cu privire la cele constatate, S.O. a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conațional, plătind suma de 100 de euro și că intenţiona să o folosească în Franța, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz înmatriculat în România, cetățeanul moldovean A.S., în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră a fost descoperită asupra cetăţeanului moldovean, o carte de identitate care nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale uneia autentice, aceasta fiind falsă. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

Câteva ore mai tarziu, în același punct de trecere a frontierei s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, cetățenii moldoveni M.I și O.E., în vârstă de 51, respectiv 41 de ani.

La controlul de frontieră au fost descoperite asupra celor două persoane, două cărţi de identitate. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind luate măsurile legale care se impun.

 

  • Documente false, descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe