Documente cu însemnele autorităților poloneze, false descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat la controlul de frontieră o carte de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia, false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat la controlul de frontieră, ca pasager într-un autoturism marca Seat, cetățeanul din R. Moldova, P.S., în vârstă de 27 de ani.

Persoana în cauză a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia acestuia.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor lui P.S., ocazie cu care a fost descoperit și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia bărbatului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate,  bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate și permisul de conducere de la un cetățean rus, în schimbul sumei de 700 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Germaniei pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

  • Documente cu însemnele autorităților poloneze, false descoperite la controlul de frontieră
  • Documente cu însemnele autorităților poloneze, false descoperite la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe