Document care atestă inspecția tehnică periodică, fals

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au depistat un cetățean român, de sex feminin, care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru mijlocul de transport pe care îl conducea.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, o persoană de sex feminin, cetăţean român, B.L.,  în vârstă de 23 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate,  tânăra a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten și nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul în cauză nu este autentic.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  uz de fals, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

  • Document care atestă inspecția tehnică periodică, fals
  • Document care atestă inspecția tehnică periodică, fals

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe