Depistat la volan, cu permis necorespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie R. Moldova, care conducea un  autovehicul deşi permisul de conducere valabil deţinut, nu îi dădea dreptul.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești– I.T.P.F. Iaşi a oprit pentru control, pe D.N. 26, în localitatea de frontieră Vlădești, județul Galați, un autovehicul marca Mercedes Sprinter, condus de cetățeanul R. Moldova, L.A., în vârstă de 34 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile „A, B, C, BE, CE, D1 și D1E”, iar pentru a putea conduce autovehiculul în cauză îi este necesară categoria „D”.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu știa de faptul că permisul de conducere valabil deţinut, nu îi dădea dreptul de a conduce autovehiculul în cauză, pe drumurile publice din România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

  • Depistat la volan, cu permis necorespunzător

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe