Depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept. Totodată, a fost descoperit, într-un geamantan, un pliculeţ cu o substanţă vegetală de culoare verde şi o bilă de culoare maro învelită într-un serveţel ce par a fi substanţe din categoria drogurilor de risc.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Vlădeşti, județul Galați, un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Olanda şi o remorcă înmatriculată în România, la volan fiind cetățeanul român V.V., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Buzău.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „E”, necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză.

În urma controlului efectuat asupra ansamblului auto, a fost descoperit, într-un geamantan, un pliculeţ cu o substanţă vegetală de culoare verde şi o bilă de culoare maro învelită într-un serveţel ce par a fi substanţe din categoria drogurilor de risc.

Substanțele descoperite au fost ridicate, ambalate, sigilate și trimise spre expertiză  la un laborator de specialitate.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că este angajat al firmei căreia îi aparţine ansamblul auto şi nu avea cunoştinţă despre substanţa descoperită la control. 

În cauză s-a întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Cazul a fost preluat de către specialiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galaţi care  efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

  • Depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător
  • Depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător
  • Depistat la volan, cu permis de conducere necorespunzător

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe