Conducători de vehicule fără permise de conducere corespunzătoare, depistaţi la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră vasluieni efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi care au fost depistaţi conducând diferite vehicule, deşi permisele de conducere valabile deţinute nu le dădeau dreptul.

*În data de 11 iunie a.c, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară,  P.M., cu cetăţenie română şi R. Mooldova, în vârstă de 27 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz şi o remorcă, ambele înmatriculate în R. Modova.

* În data de 12 iunie a.c, în jurul orei 00.30, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul din R. Moldova B.D., în vârstă de 36 de ani, care conducea o motocicletă marca Honda, înmatriculată în Irlanda.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că cei doi conducători auto nu deţin  permise de conducere valabile pentru categoria „E”, respectiv categoria „A”, necesare pentru a putea conduce vehiculele în cauză.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  • Conducători de vehicule fără permise de conducere corespunzătoare, depistaţi la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe