Cetăţeni români, depistaţi în trafic fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari au depistat în trafic doi cetăţeni români care conduceau vehicule deşi nu deţineau dreptul de a conduce.

*În data de 17 februarie a.c., în jurul orei 15.15, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari - I.T.P.F. Iași a oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Trifeşti, un moped condus de un tânăr.

Cu ocazia legitimării, tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere, iar în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit ca este un minor, în vârsta de 14 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi, neavând dreptul de a conduce. Extinzând cercetările, colegii noştri au constatat că mopedul nu este înregistrat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în conformitate cu prevederile legale, totodată fiind anunţat unul dintre părinţii minorului.

 

*Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul efectuării unor misiuni specifice în zona de competenţă, l-au depistat în trafic, pe raza localităţii de frontieră Hermeziu, pe vrânceanul V.M., în vârstă de 36 de ani, care conducea o autoutilitară marca Fiat Ducato, înmatriculată în România.

La control, la solicitarea colegilor noştri, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care au fost efectuate verificări suplimentare, iar lucrătorii noştri au stabilit că persoana în cauză are suspendat dreptul de a conduce din oficiu, în urma cumulării punctelor de penalizare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

  • Cetăţeni români, depistaţi în trafic fără permis de conducere

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe