Certificat de competență profesională fals, descoperit la controlul de frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la un cetățean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de competență profesională fals.

În data de 24 mai a.c, ora 12.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul ucrainean  B.O.,  în vârstă de 51 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca DAF și o semiremorcă marca Krone, ambele înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a urmat cursurile unei școli de profil din Ucraina, în urma cărora a obținut certificatul de competență profesională prezentat la controlul de frontieră. Acesta a mai adăugat faptul că nu cunoștea că documentul în cauză nu este autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

  • Certificat de competență profesională fals, descoperit la controlul de frontieră

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe