Carte de identitate românească falsă, descoperită la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit asupra unui bărbat o carte de identitate falsă, pe care acesta a procurat-o plătind suma de 300 de euro.

În data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 16.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, ca pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova, ce efectua o cursă pe relaţia Chişinău-Germania, G.V., cu cetățenie română şi R. Moldova, în vârstă de 43 de ani. Bărbatul era însoţit de soţie,  G.I., cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 46 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate, cu însemnele autorităţilor române, ce avea aplicată fotografia soţiei.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals. 

Cu privire la cele constatate, G.V. a declarat că a primit cartea de identitate de la o persoană ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma de 300 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

  • Carte de identitate românească falsă, descoperită la Sculeni
  • Carte de identitate românească falsă, descoperită la Sculeni

Politia de Frontiera Romana este institutia specializata a statului care se ocupa de supravegherea si controlul trecerii frontierei de stat ... mai departe